Minecraft Sunucu Etkinlikleri: Oyunculara Hediyeler

1
333
24 Mart 2024 22:40

Minecraft sunucularında oynayan oyuncular yalnızca küpler görmek, bloklar bulmak veya maden kazmak için oynamıyorlar. Bir Minecraft sunucusunda oyun oynamak isteyen oyuncunun en çok arzuladığı ortam, çok oyunculu, sosyalleşebileceği, samimi insanların olduğu bir ortamdır. Minecraft sunucusunda bu ortamı sağlamayı hedefleyen Saloon Network yetkilileri, oyuncularına her an sürpriz etkinlikler düzenleyebilirler. Gelin hep birlikte Türkiye'nin en büyük sunucularından olan Saloon Network'te ne gibi etkinlikler olduğunu, bir bilgisayar oyununda nasıl sosyalleşebileceğimizi öğrenelim.

Minecraft sunucu etkinlikleri

Saloon Network Event (Etkinlik) Türleri

 

Saloon Network oyuncuları, etkinliklere oldukça alışkınlar. Ancak her ne kadar alışkın olurlarsa olsunlar, bu sunucuda sürprizler hiç bitmiyor. Sunucuda her gün yapılan otomatik eşya dağıtma eventleri (etkinlikleri), sunucuya oy verenlere özel (vote eventi) ödül etkinlikleri, günlük ödüller, sürpriz çekilişler, sürpriz admin eventleri ve daha nice etkinlikler bulunuyor. Bu sunucuda tüm topluluğa yapılan etkinliklerin yanı sıra oyunculara özel yapılan etkinlikler de gerçekleşiyor. İşte hem sosyal hem canlı Minecraft sunucusu Saloon Network'un birbirinden güzel etkinlikleri.

 

Otomatik Eventler

Otomatik eventler neredeyse tüm oyunlarda aynı saatlerde yer alır. Bu etkinlikler genellikle günün dört ayrı saatinde oyundan oyuna farklılık göstererek etkinleştirilir. Her gün tüm oyunlarda saat 11:00, 14:00, 17:00 ve 20:00 saatlerinde yapılır. Sunucularımızda bu saatlerde çevrimiçi olmanız durumunda bu ödülleri almaya hak kazanabilirsiniz. Katılım için ön koşul yoktur.

Otomatik eventlere katılmak için yalnızca oyunda çevrimiçi bulunmanız yeterlidir. Yalnız, bir oyunda ödül alırken diğer oyunda da aynı anda ödül alamazsınız. Yani örneğin SkyBlock oyununda çevrimiçi iseniz SkyBlock oyununda ödül alırsınız. Diğer oyunlarda ödül almak için ise belirtilen saatlerde diğer oyunlarda aktiflik sağlamalısınız.

 

Vote (Oy) Partisi Eventi

Saloon Network'te vote partileri, sunucuya verilen her 125 oyda bir yapılır. Sunucu içerisinde /vote komutunu kullanıp, belirtilen sitelerde oy kullandırsanız sunucuda vote partisine gerekli olan oy bir sayı azalır. Oy partisi 125 sayısına ulaştığında sıfırlanır ve bir sonraki 125. oya kadar bir sonraki event beklenir. Vote partisi eventi veya oy partisi etkinlikleri, otomatik eventlerin aksine çok daha çeşitli ve sürprizli eşyalar dağıtmasıyla bilinir.

 

Sunucumuza Oy Vermek İçin Tıklayın

Minecraft server eventi

Discord Etkinlikleri

Saloon Network Minecraft Sunucuları, aktif topluluğuyla ve gelenekselleşmiş Discord etkinlikleriyle tanınır. Bu sunucuda neredeyse her ay gelenekselleşmiş ses yarışması olan “O Ses Saloon” düzenlenir. Bir ses yarışması olan O Ses Saloon etkinliğinde en güzel ses performansını ortaya koyan oyuncular halka açık oylamayla seçilir. Oyuncuların en beğendiği performansları gösteren oyuncular sunucu tarafından özel discord sunucusu rolleri ve Saloon Network site kredileriyle ödüllendirilirler. Bazı zamanlar, oyuncular belirli performansları gösterenlere özel olarak oyun içi ödüller de verebilmektedir. Örneğin İstiklal Marşı okuyan oyunculara Kıta Survival sunucusunda spawner hediyesi gibi ödüller verilebilir.

Discord etkinlikleri bununla sınırlı değildir. Yine oyun içerisinde 1-2 haftalık VIP üyelikler karşılığında kitap okuma etkinlikleri de yapılmaktadır. Türkiye'de başka kitap okuma etkinliği yapıp, discord sunucusunda kitap okuyanlara hediye VIP veren sunucu var mı, bilmiyoruz.

 

Discord Sunucumuza Katılın

 

Sürpriz Admin Eventleri

Sunucu oyuncularının en merakla beklediği ve yetkilileri, özellikle de adminleri sık sık darladığı konulardan biri sürpriz admin eventleridir. Saloon Network oyuncularının en sevdiği etkinliklerden olan bu admin etkinlikleri çoğu zaman doğaçlama veya hafta sonları sunucunun en aktif olduğu saatlerde duyurulup yapılmaktadır. Sürpriz admin eventleri, 18 Mart, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi özel günlerde de özel anı eşyaları dağıtımlarıyla yapılmaktadır.

Sürpriz admin eventlerini diğer etkinliklerden ayıran temel unsurlardan biri de dağıtılan özel anı eşyalarıdır. Oyuncular arasında anı veya hatıra itemi, hatıra eşyası gibi isimlerle de anılmakta olan bu anı eşyaları, etkinliğin yapıldığı günün anlam ve önemine, günün veya konunun bağlamına göre şekillenebilmektedir. Örneğin 8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle yapılan admin eventinde, bu özel güne özel isimlendirilmiş eşyalar dağıtılmaktadır.

Bu anı eşyalarının kimi zaman absürt olması da sunucu oyuncularını çokça eğlendirmektedir. Örneğin hiç normal Minecraft'ta keskinlik 5 büyüsüne sahip bir taş görmüş müydünüz? Saloon Network'te böyle bir taş bloğu görebilirsiniz.

 

Kişiye Özel Etkinlikler

Diğer birçok sunucuya nazaran, Saloon Network sunucusu oyuncularının okul hayatını ve gündelik hayatını etkileyen konularda oldukça hassastır. Derslerinde eksikleri olan oyunculara eksiği olan derslerde ödevler verip, ödevlerini yapmaları karşılığında oyunculara VIP veya oyun içi eşya gibi ödüller verebilmektedir. Örneğin İngilizce dersinde sıkıntı yaşayan bir oyuncumuza İngilizce ödev verilebilir ve ödevini yapması karşılığında oyuncuya, ödevinin zorluğuna bağlı olarak sunucu içerisinde eşya veya VIP üyelik gibi yardımlar yapılabilir.

Kişiye özel etkinlikler veya eventler bununla sınırlı değildir. Saloon Network'te doğum günü olan, özel bir gün yaşayan oyunculara özel anı eşyaları dağıtılabilmektedir. Doğum günlerinizde eğer civarınızda olursak, biz Saloon Network yetkilileri, sizlere sürprizler yapabiliriz. Sunucumuzda birçok oyuncu doğum günlerinde, kendilerine has ismi olan pastaya sahip olurlar. Ayrıca Saloon Network'te doğum günü kutlamak için özel alanlar bile vardır!

 

Tüm bu etkinlikler, eğlenmesini bilen, gündelik hayatın stresinden uzaklaşıp biraz nefes almak isteyen oyuncuların toplandığı Saloon Network'te yapılmaktadır.

 

Sunucuya katılmak için ip adresi: play.saloon.network

Yorum yapmak için giriş yapın.
Oyuncu - Thehealer_
Thehealer_
3 hafta önce

vote eventleri,admin eventleri, discord etkinlikleri bence oyuncuları sunucuya karşı isteklendiriyor ve eğlendiriyor aynı zamanda gelişmelerini hızlandırıyor devam etmeli bu şekilde

(1)

Diğer Haberler